Qiwi's projecten > Floramigos
Omschrijving
Ontdek de visuele identiteit van het fictieve merk Floramigos, waar kinderen op een interactieve en leuke manier leren zorgen voor planten. Ontmoet de vijf charmante karakters - Andy, Vera, Monty, Gompie en Mimi - elk met hun eigen emoties, die aangeven wanneer ze water, zonlicht, voeding of simpelweg aandacht nodig hebben. Verlies jezelf in deze kleurrijke wereld en breng groene vriendschap tot leven!
Datum
2022
Opdrachtgever
Fictief
Tijdens de specialisatie Branding aan de Hogeschool Utrecht heb ik samen met Esmee Visser gewerkt aan een opdracht om een nieuw merk op de markt te brengen. De eerste stap die we hiervoor hebben genomen is het combineren van merken om hier vervolgens een nieuw product voor te bedenken.

Na meerdere brainstormsessies zijn we op het volgende idee gekomen:
Intratuin + Philips Hue = Plantenpotten met gevoel, de pot kleurt op met het gevoel van de plant. Breng je planten tot leven. De plantenpot geeft als het ware de mood aan en zo ben je nooit te laat met het water geven / het voeden van je planten.

Brandguide

Onderstaande brandguide helpt het merk om consistent te blijven communiceren. Dit geeft houvast bij het ontwikkelen van diverse middelen/uitingen.

De brandguide kan alleen op desktop of in landscape modus worden bekeken.

Prototype app

In de app kun je de leden van de Floramigos aanmelden, met je persoonlijke account kun je zo inzien wat de status is van ieder van ons en ons blij maken door alle balkjes groen te maken en zo te houden.

Bekijk hier het prototype van de app

Vrachtwagen

Voor de vrachtwagen heb ik er voor gekozen om Mimi centraal te stellen, omdat Mimi ook in onze brandguide meer staat voor de offline middelen. In de vrachtwagen stelen de Floramigos de show. Heb jij ze al gespot? Intussen groeien zij lekker door onder de groeilamp.

Posters

Voor alle 5 karakters heb ik een A1 poster gemaakt, dit om alle leden van de familie te introduceren aan de doelgroep. Het kenmerkende van deze karakters zijn voornamelijk de ogen, daarom heb ik deze uitvergroot in beeld gebracht. Daarnaast trekken ogen ook de aandacht van mensen, iets waarbij je direct terug wilt kijken.

Wil je een Fris & Fruitige uitstraling voor jouw project of bedrijf?
Neem dan snel contact met mij op, ik help je graag verder!
Ja, ik kan wel een boost gebruiken